söndag 8 november 2009

Malaxlimpa made in Finland, Vasa

Malaxlimpa är en riktig klassiker som tyvärr inte går att köpa överallt. Ett par paket fick följa med hem från Det Goda Köket, mässan som i år handlade mest om drycker.

MalaxlimpaMalaxlimpa eller Maalahden Limppu som det heter i Finland har bakats med samma recept i över 100 år. Dock verkar något vara nytt, brödet är skivat..! Inte att det är dåligt utan tvärt om, för brödet skall njutas i tunnare skivor.

Brödet är relativt sött, raka motsatsen till det ruisleipä som jag annars förknippar med bröd från Finland och smaken tilltalar både de yngre smaklökarna i familjen likväl som de vuxnas.
Redan vid första tuggan känner jag att det här brödet måste jag försöka baka själv.

Sammafattning: Gott bröd, köp om du hittar eller gör som jag – försök baka själv, hoppas bara att det finns ett recept..
Hållbarheten på brödet är enormt, mitt bröd håller enda till julafton och ska bara bli bättre med tiden.

Inga kommentarer: