Malaxlimpa är en riktig klassiker som tyvärr inte går att köpa överallt. Ett par paket fick följa med hem från Det Goda Köket, mässan som i år handlade mest om drycker.
Malaxlimpa eller Maalahden Limppu som det heter i Finland har bakats med samma recept i över 100 år. Dock verkar något vara nytt, brödet är skivat..! Inte att det är dåligt utan tvärt om, för brödet skall njutas i tunnare skivor.
Brödet är relativt sött, raka motsatsen till det ruisleipä som jag annars förknippar med bröd från Finland och smaken tilltalar både de yngre smaklökarna i familjen likväl som de vuxnas.
Redan vid första tuggan känner jag att det här brödet måste jag försöka baka själv.
Sammafattning: Gott bröd, köp om du hittar eller gör som jag – försök baka själv, hoppas bara att det finns ett recept..
Hållbarheten på brödet är enormt, mitt bröd håller enda till julafton och ska bara bli bättre med tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar