Då grädden var slut blev det inte potatis & löksoppa som jag hade tänkt, utan det fick bli en helt vanlig vegetarisk rotsakssoppa. Snabbt, enkelt & riktigt billigt.
Naturligtvis nybakat bröd till :)
Soppan innehåller i turordning: (ca 4 port)
Olivolja
Finhackad gullök, 3 små
Tärnade morötter, 2 st
Vatten
Tärnad potatis, en stor per portion
Stavad kålrot, ca 250 g
Salt, lagom mycket
Egen buljong, två slevar (utan glutamat)
Fräs löken försiktigt i olivoljan, varva rotsakerna uppe på, på med locket, koka upp vatten i vattenkokaren, häll över tills det knappt täcker, salta något.
Koka 10-15 minuter och smaka av med salt & peppar. Servera med en grön kvist och ett gott bordssalt. Vi vuxna fick en liten klick sambal oelek (det röda på bilden) för det lilla extra lyftet.
Gott bordssalt kan förändra en hel måltid till ljuva toner, flingsalt med Karl-Johansvamp är förmodligen min senaste aha upplevelse som är här hos oss för att stanna!
3 kommentarer:
Hurra för rotfrukter! Vill bara säga att jag har ätit juustoleipä ikväll, gillar du det?
Juustoleipä som i ostbröd? Behöver nog en bild för att veta.. :) Är det ngt som är hembakat så vill jag gärna ta den av recept ;)
Salt med Karl-Johan? Är det någon svamp i då? Kan ju vara värt att prova! Man kanske ska göra egen blandning med mixade trattisar för det har vi ju gott om :D
Skicka en kommentar