måndag 16 november 2009

Meatless Monday - Rotsakssoppa

Då grädden var slut blev det inte potatis & löksoppa som jag hade tänkt, utan det fick bli en helt vanlig vegetarisk rotsakssoppa. Snabbt, enkelt & riktigt billigt.
Naturligtvis nybakat bröd till :)

Rotsakssoppa

Soppan innehåller i turordning: (ca 4 port)

Olivolja
Finhackad gullök, 3 små
Tärnade morötter, 2 st
Vatten
Tärnad potatis, en stor per portion
Stavad kålrot, ca 250 g
Salt, lagom mycket
Egen buljong, två slevar (utan glutamat)

Fräs löken försiktigt i olivoljan, varva rotsakerna uppe på, på med locket, koka upp vatten i vattenkokaren, häll över tills det knappt täcker, salta något.
Koka 10-15 minuter och smaka av med salt & peppar. Servera med en grön kvist och ett gott bordssalt. Vi vuxna fick en liten klick sambal oelek (det röda på bilden) för det lilla extra lyftet.

Karl_Johan_Falksalt Gott bordssalt kan förändra en hel måltid till ljuva toner, flingsalt med Karl-Johansvamp är förmodligen min senaste aha upplevelse som är här hos oss för att stanna!

3 kommentarer:

tina sa...

Hurra för rotfrukter! Vill bara säga att jag har ätit juustoleipä ikväll, gillar du det?

Kari Receptomaten sa...

Juustoleipä som i ostbröd? Behöver nog en bild för att veta.. :) Är det ngt som är hembakat så vill jag gärna ta den av recept ;)

Lena sa...

Salt med Karl-Johan? Är det någon svamp i då? Kan ju vara värt att prova! Man kanske ska göra egen blandning med mixade trattisar för det har vi ju gott om :D