onsdag 18 november 2009

Pain de Martin – Surdegsbröd – Martin Johansson

Hembagaren, brödbloggaren, matbloggprisvinnaren 2008 och nu författaren - Martin Johansson. All den inspiration och glädje som han sprider med bröd i ådrorna smittar av sig som en löpeld runt om i landet. 
Det har aldrig varit så många som vänder ryggen till industribröd och inser den rena rama terapin med att ha ett projekt i köket i form av brödbakande.

Bok_Surdegsbröd Själv följer jag det minsta lilla steg på bloggen Pain de Martin som det hela började med våren 2007. Två år senare kommer den första boken med tipsen, recepten och alla läckra bilder som är given för den nyfikne hembagaren, oavsett om man är nybörjare eller redan varm i bagarrocken :)
Boken är en liten brödbibel – här får du lära dig om prylarna, hur du startar surdeg av olika sorter och hela vägen till fantastiska bröd.image

Boken som sådan är inbunden, innehåller drygt 100 sidor och har ett köksvänligt format. På nätbokhandeln Adlibris kan man provläsa och beställa boken för ca 150 kr. Detta måste anses som den bästa miniinvesteringen för en fängslande och matnyttig hobby.

Grattis Martin till en fin bok, du är en av mina stora idoler!  

--

Peter på bloggen Smakligt & Gott har fram till dags datum bakat sig fram till bröd nummer 15 i boken Surdegsbröd. Vi får berättat korta anekdoter om bakandet och dessutom sätts det betyg på bröden – riktigt kul och intressant att följa!

Inga kommentarer: