Ica återkallar idag ett parti (7 ton!) ruccola som visat sig innehålla salmonella. Det är vanligt att just ruccola är drabbat. Varje gång nyheterna basuneras ut om salmonella hittats i dessa små delikata importerade beska blad får man en klump i halsen.
Att skölja sallad och grönsaker är en självklarhet men just ruccola blir ju så trist av den behandlingen. Ja, det händer att jag fuskar. Fy på mig.
Fast egentligen – spelar det någon roll att jag fuskar med att skölja just ruccolan?
Är det inte så att ruccolan måste hettas upp för att bli helt tjänlig om det finns salmonella i den? Hjälp mig här nu med att reda ut begreppen!
1 kommentar:
Usch det är lite äckligt. Jag trodde den mesta rucolan odlades i sverige men så är det säkert inte. Måste bli bättre på att kolla ursprungsland.
Jag har efter många/mycket funderingar startat en matblogg. KIka in om du vill.
Jag har en liten tävling där just nu.
/Nina
Skicka en kommentar