fredag 11 december 2009

Gästbloggat: Fredde, aka #30sekunder, går en extra meter i matlagning!

IMG_6022
Mat, den outgrundliga näringen och den totala kärleksupplevelsen. Ingen kan vara utan mat och alla bara älskar att sätta en tugga efter den andra av något gott i sin mun. Jag tycker inte det är värt att ta genvägar till riktigt god mat. Mikrovärmda köttbullar, spagetti och ketchup är så tråkigt och inte alls så gott som det skulle kunna vara. Säga vad man vill, det känns när det är nerlagt hjärta i matlagningen. En enkel hemgjord dressing, eller spröda potatisklyftor kan höja måltiden från ”ätbart” till ”underbart”. Tyvärr tror jag många nöjer sig med ätbart som motto under veckorna och sparar det goda till helgens festligheter. Här gör vi inte på det sättet. Varför inte äta gott och festligt varje dag? Har fått frågan många gånger hur jag orkar göra denna mat varje dag och svaret är ju enkelt, vi vill äta gott.

Jag kan inte påstå att jag lägger ner mer tid på att laga mat än en person som kokar spagetti och värmer på köttbullar iIMG_0566 mikrovågsugnen. Det jag gör är att inte bara stå och se på hur det kokar utan ser möjligheten att koka ihop en salsa under tiden. Maten gör sig inte själv, om man nu inte nöjer sig med ätbart. Prova en gång att gå steget längre så ska du se att den inte är så jobbigt att gå en extra meter i matlagning. Se matlagningsprogram, läs matbloggar och lär dig lite om hur kött ska stekas och varför inte alla grönsaker ska i stekpannan samtidigt. Detta kommer att göra dig till en mycket bättre kock än vad du trodde du kunde bli. Förstå maten och halva slaget är vunnet och dina smaklökar kommer att tacka dig för all framtid.

--

Jag, Västerbottningen Fredde är en multikonstnär inom foto, film, författarskap, faderskap och som sedan barnsben älskar det senaste inom teknik. Älskar att fotografera, laga mat och självklart min familj bestående av fru Johanna och dotter Klara. Tre djur, hund, katt och sköldpadda. Inte sportintresserad men i fin form ändå :) Humor i allvaret är nyckel till mitt liv.
Första matminnet är nog... tunnbröd med Bregott bakat av farmor i bagarstugan.

Mina bilder finns här på
Fotosidan.se och #30sekunder, filmer och annat finns på min YouTube sida. Välkommen, jag vet att du är nyfiken!

3 kommentarer:

Kryddburken sa...

Så rätt så rätt! Finns ingen anledning att hålla sig med mottot "Ätbart" när man kan skapa underbara måltider även till vardags! :) Trevlig helg på er!

Lena sa...

Trevligt med gäster! Och jag gillar verkligen tankegången att man kan sätta guldkant på maten även om det är vardag och man har tidsbrist. Det ärofta de små detaljerna som gör DET!

Lena sa...

Tack för länken!
Fast jag måste fråga, vart hittade du den? Inside information eller går det att klicka sig fram?
Fan, det jag inte vet är värt att veta!