Nu pratar vi köttbullar i mängder: Att rulla köttbullar är kul tills de ska stekas, här kommer mitt korta men ack så praktiska tips.
Stek inte köttbullarna. Koka dem. Ja, du läste rätt. Koka.
Koka köttbullarna i lättsaltat vatten vart efter du trillat, plums ner i en stor kastrull och vart efter köttbullarna kommer till ytan fiskar du upp dem.
Låt nu köttbullarna svalna och frys in eller lägg burken i kylskåpet.
När det är dags att servera steker du köttbullarna i smör till de fått lite färg – servera.
Saftiga perfekta köttbullar varje gång. Aldrig mer köpa färdiga. Lova det.
8 kommentarer:
frikadeller?!? *tänker med en rysning på skolsoppa*
Hehe, rysningar?! Stackars dig ;)
Du ska steka köttbullarna innan du mumsar i dig!
Hihi! Jag skulle steka mina i ugn på prov men de blev mer kokta än stekta! De blev dock ok när vi efterstekte dem så din idé är nog bra. Kan tänka mig att de blir bra saftiga!
Jo, det händer något med proteinet i köttet när man kör köttbullarna i ugnen.
Vet tyvärr inte riktigt vad :/ (ännu)
Läste hos Kryddburken hur hon gör
http://kryddburken.se/2008/11/19/hemlagade-kottbullar-hemlagat-potatismos/
Det kom upp när jag googlade men hennes verkar ju få färg. Ville inte fråga för hon svarar nog aldrig på kommentarer.
Jag såg att proteinerna låg som tappade balettkjolar runt bullarna :(
Fast läser man "Tekniske kocken", ettan alltså, så står det något om Murphys lag - näh, någon annan lag, att aldrig steka dem i ugnen. Orkar inte gå och hämta boken just nu ;)
Lena:
Ur DTK 1: Inte ugnen. Inte koka. Stekpanna. Helst fläskfärs.
Fläskfärs går "fetbort" ;)
Vi gillar ren nötfärs. Fast det kräver att man har i vätska också.
Skicka en kommentar