Köttfärslimpa tillhör kategorin lättlagat och gott ändå lagar vi denna klassiker för sällan.
Här kommer mitt recept på köttfärslimpa helt utan krusiduller och konstiga ingredienser.
1 kg fläskfärs
250 g hackad gul lök, fräst och bara precis mjukad
3 st solovitlökar, rivna
2 st ägg
2 dl vispgrädde utan E 407
1 dl skorpmjöl
Salt, nymald vitpeppar och gärna mortlad grönpeppar
Blanda ingredienserna med elvispens degkrokar till en jämn och slät massa.
Forma en liten hamburgare och provstek, smaka av salt och kryddor.
Smöra långpannan och forma en limpliknande skapelse. Ugnsbaka härligheten i 175 grader i ca en timme, gärna med termometer till 72-75 grader. Griljera köttfärslimpan som du gör med julskinkan så blir den lite extra lyxig!
Servera med brysselkål eller grönkål (bilden), kokt potatis eller potatismos och en kantarellsås. Så enkelt, så gott – varsågod och njut!
Det som blir över är smarrigt som smörgåsmat i tunna skivor med lite kantarellsås in under..
1 kommentar:
Grönkål!?! Det har jag aldrig provat men det måste vara en drömlik smak!!
Skicka en kommentar