Barnen gillar pannkakor och naturligtvis måste man som vuxen också få sin beskärda del! Rätt ofta möter man lite rynkande näsor som inte riktigt tycker att pannkaka är bra mat. Visst kan pannkakor bli nyttigare, med lite fantasi och en titt i skafferiet. Spenat, rågmjöl, grahamsmjöl & fiberberikade havregryn kommer man långt på. Tipset är att veva ihop smeten på förmiddagen redan så den hinner stå till sig. Och glöm inte saltet..
För inte köper du färdiga, otäcka och degiga? Tänkte väl det!
2 kommentarer:
En bra idé att använda annat mjöl. Provade dinkel för länge sedan men jag var inte van och grov dinkel blev för mycket. Ska prova siktat dinkel blandat med graham nästa gång. Klart man inte köper färdiga!
Havrekli hamnar alltid i vår pannkakssmet. Även när barnen lagar själva :-). Spenat har jag inte våga mig på ännu, tror att det skulle bli ramaskri...
Skicka en kommentar