onsdag 9 december 2009

Omelett deluxe eller så

Mättande, rätt snabbt, hyfsat nyttigt & helt enkelt gott som 17!

Omelett_innan10 g torkade blötlagda trattkantareller eller 100 g färska, smörfrästa / 1 gul lök, hackad / 2 vitlöksklyftor, hakade / 6 skivor rostbiff, skurna i bitar / soltorkade tomater / lite hackad spenat eller liknande, hackad / 6 ägg / 6 msk vatten / 3 stänkt grön tabasco / salt & peppar / eventuellt 2-3 dl stark ost, riven.

Omelett_ost

Börja med att fräsa ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och låt fräsa. Fyll på med hackad vitlök och vanlig lök, låt gå tills löken börjar mjukna. Lägg i en klick smör till, öka värmen och ha i köttet. Rör om och häll upp röran i en skål vid sidan om. Sätt på ugnen på 250 grader.

Omelett: Kläck* knäck äggen i en bunke, tillsätt vatten och tabasco. Rör om med gaffel tvärt. Häll nu i smeten i den nu jättevarma stekpannan och minska direkt värmen till nästan lägsta effekt. Lägg över ett lock ett par minuter.
När omeletten ännu är något kladdig häller du över skålen med svamp, lök och kött – fördela någorlunda. Toppa med soltorkade tomater, spenat eller ruccola nu och låt gå ett par minuter med locket lite på sned.
Nu har omeletten stannat helt, på med ost och skjuts med pannan in i ugnen tills osten får lite färg.

Ett par varv med pepparkvarnen, dela i fyra delar och servera på varma tallrikar med en enkel grön sallad på sidan. Voilà!

--

/* Se kommentar ;)

1 kommentar:

Lena sa...

Kläcker ägg? Har du genomgått en förvandling till höna?
*asgarvar*
ursäkta
*fniss*