En sak som slår mig varje gång jag äter räkor, vilken skillnad det är på färska räkor jämfört med djupfrysta.
Djupfrysta räkor smakar (ofta) hur gott som helst och känns fräscht på något sätt. Färska räkor är också väldigt gott men det är en helt annan grej – det är synd att jämföra.
Färska räkor är en sann fröjd för ögat, antennerna eller spröten är långa och hela och man slipper att det där blöta joxet.
Dock är de djupfrysta mer matiga, inte lika salta och framför allt större. Hur tänker du, upplever du också frågan som en ickefråga, är det samma skaldjur fast i två olika skrud?
3 kommentarer:
Mja, men jag har hört att även de "färska " är frysta, på vår sida landet. Själv skulle jag vilja få tag på råa lite lättare.
Jag föredrar absolut de frysta! Tinade på rätt sätt slår de färska med hästlängder!
Ett dygn i kylen eller i saltvatten eller på plåt med grovsalt. Det sista läste jag på Matforum ;)
Här äts det både färska och frysta! Men just nu har jag liiite snöat in på de färska sedan en fiskvagn kom till en plats nära jobbet. Om räkor inte vore bland det billigare skaldjuren skulle de säkerligen anses som lyx, för smaken är verkligen toppen.
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar