onsdag 30 december 2009

Skinka är bra mat – julskinka nr 2

Den första julskinkan var en färdigkokt skinka från Lidl – bra smak och perfekt form, avlång och därmed lättskuren. Ett problem var dock att den tog slut för snabbt..

Så, dags för en nyårsskinka! Denna kokar vi själva med det traditionella kryddorna plus den Sicilianska kryddan Spaghettata di Mezzanotte (blid 3 här).
Nja, kokar – sjuder. Larmet på termometern utlöstes inte så vid 76 grader åker skinka ut i 8 minus grader för nödavkylning. Lite torr i kanten men helt ok för i alla fall mig som gillar mer “well done”. 

Koka_Skinka_Sicilien Skinkan är nästan helt rund, lite mindre än en vanlig fotboll. Det tog nära på 3 timmar koka/sjuda den och första skivorna provsmakas sen samma kväll!

Skinka_Sicilien Middagsplanerna blir enkla dag två, skinka med ljus gräddsås med en liten del av spadet och potatis till. Jeflar vad gott!

Skinka är bra mat, mager, billig och med en bred receptrepertoar – missa inte butikernas sk utförsäljning nu efter jul :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det gott! Många har blivit trötta på skinkan nu men vi glufsar glatt vidare! Och med sås och potatis som du gör så blir det ju en ny rätt :)