tisdag 26 januari 2010

100 sätt att rädda maten – en bok för alla!

Efter att ha läst boken “100 sätt att rädda maten…” blir man full av längtan att göra precis allt som står där i. Mat, matrester blir bonusmat med rätt tillbehör.
Det här är en bok som skulle kunna bli lika perfekt på TV, ett gäng avsnitt fyllda med handfasta tips till nytta för alla. Programmet skulle kunna heta “Matsmart”… Jag bjuder på den idén :)

Boken som sådan innehåller precis som titeln säger, konkreta tips för att göra matkassan gladare och miljön lyckligare.
Nu lever vi i år 2010 och vi konsumenter behöver en knuff i rätt rikting – i en stadsdel i Stockholm visar en undersökning att nästan sex kilo mat åker i soporna varje vecka räknat per hushåll. Det är en katastrof! Nu ska vi göra något åt det!

image

Låt det bli en utmaning, vägra kasta mat som går att använda. Bli en hemmakock som vågar testa nya grepp och tänka ett extra varv redan när du handlar över hur just kvällen middag blir en matlåda t.ex.
Boken är ingen receptsamling även om den innehåller flertalet recept men boken ger dig ingångar till massor läckerheter som ditt kylskåp förmodligen ruvar på.
Som matnörd och amatörfotograf uppskattade alldeles speciellt bilderna i boken. Extra cred till fotografen Per Ranung med kollegor!

Författaren till boken är Annica Triberg som är en av landets mer erfarna kokboksförfattare. Nu visar hon vägen på ett nytänkande och lättsamt sätt.

Bra bok – högt betyg. En bok för alla. Matsmart läsning!

--

Tidigare har jag skrivit om julmaten som blev över och i kategorierna bonusmat och matrester finns fler tips på hur man kan göra istället för att slänga.

2 kommentarer:

Lindskan sa...

tack för tipset ska fixa den boken snarast så Noike och Henke har något att läsa kram på er

Lena sa...

Den boken skulle jag gärna lägga vantarna på! Årets bok?
Väldigt bra boktips, och presenttips!