Sex förväntansfulla och förmodligen nervösa kockar inför morgondagens stora event – Årets Kock 2010.
Foto: nr 1 & 2 Håkan E Bengtsson nr 3-6 Anna Wilhelmsson
Överst från vänster: Gustav Trägårdh, Linus Ström, Christofer Ekman, Sebastian Höckert, Magnus Persson och Daniel Räms.
Vinnaren utses ca kl 15:30 och sammanfattningen visas på SVT 1 kl 21.00.
Temat för Årets Kock 2010 är Resursklokt. Med det vill Årets Kock uppmärksamma vikten av att återvinna och tillvarata – såväl kunskap som resurser.
Finalisterna har fem timmar på sig att laga två tävlingsrätter. Den första ska skapas utifrån en råvarukorg, vars innehåll hålls hemligt fram till 45 minuter innan tävlingen börjar. Den andra uppgiften är att skapa en modern restaurangrätt på huvudråvarorna två renkalvssadlar och fyra rentungor samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.
Jag och flertalet andra matintresserade kommer att finns på plats och rapportera live via Twitter, följ där hastaggen #aretskock
Bilder kommer finnas på Kiva Kuva bara några sekunder efter att jag tar dem.
Ses vi där?
1 kommentar:
Hade bergis missat det om du inte sagt det för jag visste inte! Så du ska dit! Åh, vad jag är AVIS!!!! Önskar dig en kanontrevlig upplevelse!
Skicka en kommentar