Oformliga frallor till frukost blir det när man häller ut den färdigjästa degen på bakbordet och snabbt formar till en platt fyrkant och hugger upp 30-35 delar med degskrapan.
Upp på plåtar i någorlunda storleksordning för att få så jämnt gräddade bröd som möjligt och låta jäsa en plåt åt taget på varm spis. Låt de två andra stå svalt.
Strö på grovt rågmjöl så fastnar inte bakduken och bröden får ett trevligt utseende.

25 g jästKör ihop vatten och jäst först. Blanda i råg, graham, havssalt och sirap. Kör ihop en minut låt vila fem minuter. Nu häller du i nästan allt vetemjöl och låt maskinen jobba i 7-10 minuter. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
25 g havssalt, mortlat
25 g sirap (Cane Syrup i mitt fall)
1 L vatten, 37° C
100 g grovt rågmjöl + lite till topping
200 g grahamsmjöl Änglamark
1000 g Manitoba Cream eller annat vetemjöl med hög proteinhalt.
Hur du gör nu står högst upp i inlägget och sen är det bara kvar att grädda i 225° C i ca 14 minuter.
Första brödet år 2010 och det med nytänk – nästan alla bröd jag hittills bakat har varit långa projekt med poolish eller surdeg. Analysera det om du vill ;)
--
Uppdaterat: Se även Freddes frukostfrallor, lika enkelt, lite sötare och mycket fröigare!
--
2 kommentarer:
Det mjölet måste jag ta med mig vid nästa inköpsrunda! Spännande att prova med mina tekakor!
Ser gott ut. Frallor ska vara lite ojämna :)
Skicka en kommentar