torsdag 7 januari 2010

Köttfärssås utan kött – går det? Quornfärs i test

Köttfärssås utan kött skulle kunna bli en utmaning, en vegetarisk motsvarighet kan inte blir lika bra eller bättre. Eller?

Quornfärs som ersättare till köttfärs är experimentet till middag, det här är första gången jag använder just färs av Quorn och tycker nog att det allt är lite spännande.

Quornfärs Hur ser det ut, hur smakar det – smakar det något alls? Naturell och djupfryst på bilden. Nu kör vi!

QuornfärssåsHär har alla ingredienser precis mötts, nu ska köttfärssåsen, förlåt Quornfärssåsen få koka ihop och kryddas upp.

Quornfärssås_Klart

Som nybörjare på Quorn blir jag förvånad, det krävs mycket kryddor – gissningsvis dubbelt upp av allt. Väl på tallriken är slutprodukten riktigt lyckad.
Ett exempel på recept finns här på en köttfärsås standard.

Tror faktiskt att man skulle kunna bjuda sina föräldrar på detta och inte berätta hemligheten.. Vad tror ni? Skulle ni känna skillnaden tror ni?

4 kommentarer:

Lena sa...

Jag provade quorn när man dotter var vegetarian och jag hade svårt för det. Kanske om man äter det utan att veta vad som är i? ;)

Anonym sa...

Eftersom din pappa läser bloggen,kan det bli svårt så vida han inte är lite dement/U

Vegomiddag sa...

Din teori om att man måste ösa på med kryddor stämmer bra. Känns som att quorn inte direkt har någon grundsmak, man måste "ge" den smak. Då går det alldeles utmärkt att lura sin pappa.

ALFAHANNA sa...

Min erfarenhet säger mig att så länge man inte säger att det är quorn så märker få skillnaden. Men när man väl påtalar det, då tycker folk att det börjar smaka lite "läskigt". Tror det mest sitter i huvudet...