fredag 15 januari 2010

Kyckling nästan à la king

Matlagning med telepatiska inslag är helt nytt för mig och så här på premiären måste det firas med ett glas saft!

Det hela börjar med att jag vill slå två flugor i en smäll, det ska kokas en buljong och ätas kyckling till middag på något vis.
Jag kokar en styckad kyckling med flertalet olika favoriter från kryddlådan, havssalt, lite olivolja och rödlök. Helt okomplicerat.
När kycklingen kokat i dryga halvtimmen fiskas den upp och plockas på allt kött. Jo, brända fingrar ingår..
En liten del av buljongen och köttet får nu umgås med ett par tre deciliter grädde, lite kräm av kronärtskocka, torkade örter bl.a. selleri och färska tomater under tiden potatisen kokar klart.

KycklingOking Sonen blir serverad först och utbrister “det doftar ljuvligt!” och hugger in. Ja, det blev gott – jeflar anamma gott om man får sätta betyg på sig egen matlagning!

Tillbaka till telepatin – det visar sig att Kryddburken bara någon timme innan postat ett inlägg på ett forum där vi båda skriver, om just sin Chicken à la King och min postning hamnar direkt under..  Fast hennes ser mycket godare ut än min… Men jag tröstar mig med att det står två liter hemkokt kycklingfond på spisen och svalnar :)

3 kommentarer:

Lena sa...

Det vattnas verkligen i munnen nu! Fast jag älskar ditt ordval "nästan à la King"! Precis som jag brukar säga när jag gör varianter av en klassiker.

Kryddburken sa...

Instämmer! NÄSTAN á la King! ;-) Rolig du är! Klart du gjort en á la King, fast du körde visst lyxvarianten dessutom så se nu till å lägg dit KING, kanske till och med King á la Chicken!! Kram på er!

bilderna... Petitesser ju... ;-)

Lena sa...

Tack för länken Kari!

Nu blev jag rörd :)