fredag 8 januari 2010

Landet Brunsås – SVT om svensk mat

Det ligger i tiden att vara intresserad av maten vi köper och konsumerar. Vi svenskar är, skulle kunna säga, fåfänga och vetgiriga samtidigt som vi äter mer och mer fulmat.
Vi vet vad vi vill, vad som är rätt och vad vi borde ha i kylskåpet. Vi ser mer än gärna på mat-tv och drömmer om vackra kök och hur den perfekta måltiden står på bordet när familjen i lugn och ro sätter sig till rätta.

SVT gör mat-tv nu på ett sätt som är nytt, Landet Brunsås. Vi får våra svenskaste matvanor blottade av Lotta Lundgren, Henrik Schyffert och Erik Haag på ett lättsamt sätt. Allvaret finns med i form av fyra experter, bl.a. Mats-Eric Nilsson som just nu är riktigt het i alla matsammanhang.

Landet Brunsås / SVTSe programmet som underhållning eller snarare som infotainment, någonting kommer att hända – du känner igen dig och ett litet frö av nyfikenhet börjar växa. Vad hade du egentligen hade i matkassarna och vad är det som fick dig att välja just det?

Första avsnittet av Landet Brunsås ser du här direkt på datorn.

Se programmet, skratta, känna igen dig och ge dig själv en spark i baken nu när det ändå är ett nytt år och tänk till.
Mat är nödvändig och nu är det dags att göra maten spännande och till något roligt.

--

Jag vill tacka SVT för att jag fick möjligheten att tjuvtitta på programmet och ser fram mot att se de sju kommande avsnitten.

4 kommentarer:

Eva-Stina sa...

Tack för kommentaren! Jag tycker absolut du ska ge tilapian en chans, jag tycker den är bättre än många av de mer vanliga typerna av vitfisk, den blir väldigt trevlig i både smak och konsistens..!

Lena sa...

Brunsåsprogrammet blev ju rätt sågat av Lisa Förare Winbladh. Vad tycker du rent kritsikt sett?

Lena sa...

Nyfiken på förhandstitten! Synd man inte är proffsbloggare ... :(

Gwyneth Rauzo sa...

wow great, nice picture.

Warm Regards,
Gwyneth Rauzo
Hotels Denhaag