måndag 4 januari 2010

Varm potatissallad deluxe

Varm eller i alla fall ljummen potatissallad är ett enkelt sätt att lyxa till vanlig potatis med enkla medel. I det här fallet har jag pimpat till det ytterligare med kantareller och trattkantareller.

Varm_Potatissallad Dressingen eller vad man ska kalla blandningen för gör jag så här:

Ca 2 portioner – 10 minuter

1 dl olivolja, jag tog den från Sicilien, Don Nino
1-2 tsk senap, grov och söt
1 st vitlöksklyfta
Grov & färskmalen svartpeppar och salt efter smak

Mixa allt noga med stavmixer, smaka av och låt stå ett par minuter så de små luftbubblorna hinner undan.
Skiva den varma potatisen och lägg den på en varm tallrik, garnera med tunt skivad rödlök.
Ringla över blandningen och strö på knaperstekt bacon eller som på bilden ovan lätt rostade kantareller.

Kallskuret, t.ex. rostbiff och lite grönt är allt som behövs till.  

Inga kommentarer: