lördag 27 februari 2010

Gästbloggat: Alexandra om godaste och enklaste glassen!

Jag är en sån där person som inte tål det mesta när det gäller mat och då är efterrätter ganska svårt att få till. Men bär och grädde kan jag äta. Dock blev det lite tråkigt med samma efterrätt om och om igen, tills vi köpte vår mixer!

Här kommer världens enklaste och nyttigaste glassrecept. Den är till och med ekologisk också.
Häng med – nu gör vi glass utan glassmaskin!

Ingredienser: Frysta bär och grädde.
Frivilliga ingredienser: Kokos flingor eller citron eller mynta eller vad du vill!

1. Häll 2 dl frysta ekologiska bär i mixern, spara några för dekoration
2. Tillsätt 1 dl ekologisk grädde
3. Mixa till en gräddig glass -  - färdig!
4. Dekorera med bär eller någon av de frivilliga ingredienserna eller alla! Jag valde kokos för det hade jag hemma.

5. Nu är det klart! Godare och enklare glass som är eko reko finns inte!

/Alexandra, Nyfiken-Grön

--

Nyfiken-Grön blogg är eko reko vardagsinspiration med allt från mode till smink blandat med den senaste forskningen och rapporter.