tisdag 9 februari 2010

Guacamole, tortilla och pintobönorna

Barnfamilj, fredagskväll och tacos till middag. Inte riktigt lika kaosartat som i första avsnittet av “Landet Braunsås” dock..

Guacamolen gör vi själva det är ju så enkelt om man har turen att hitta mogna avokados.

GuacamoleTvå avokados, halv gul lök, ett par vitlöksklyftor, salt och peppar. Så 30 sekunder med mixerstaven. Klart. Ljuvligt.
Blir det över guacamole så är det bara att blanda i lite matlagnings- yoghurt och chipsdippen med tio poäng är ett faktum! 

Santa_Maria_TortillaDe nya bröden från Santa Maria med majsgroddar visar sig vara en hitt, saftiga och med en bra mersmak. Gissar att bröden var pinfärska direkt från fabriken för så här goda majs tortillas har jag aldrig ätit. Rekommenderas!
Håll utkik efter “with corn sprouts” på paketet.

Så var det en grej till, bönor. Jag är ju den där killen som kokar mina egna bönor och har full förståelse att alla inte gör det.
Santa Maria kommer nu med en liten burk med Refried Beans, det är pintobönor i sin egen röra med lök, vatten och salt – inget annat. En helt okej produkt om man inte är som jag – hemkokare och bönälskare.

Vad hade vi mer? Rubbet förstås! Som ett hemligt tips, testa skivad banan till tacos – det passar så himla fint ihop! Hoppa över gurkan eller rättare sagt spara gurkan till dippen senare på kvällen..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Pricken över i i guackan är skalade & finhackade tomater - mmmm.... Como lo mexicanos lo hagan!

Lena sa...

Ingen citron?

Hur gör du din majonnäs? Kör du på känn, har du recept eller köper du?

Anonym sa...

@Lena: Nope, ingen citron, löksaften skyddar och så alltid lock på.
--
Majjo köper vi, inte mer är 1-2 tuber om året som går åt :)

Lena sa...

Fast att köpa är ju ok nu eftersom det finns Kavlis äkta!
Att jag gör den själv nu beror mest på princip: Jag SKA klara av att få den ätbar! Så det så!