onsdag 3 februari 2010

Istället för kött – nu testar vi sojaprotein!

Jag gissar att de flesta av oss någon gång ätit McDonald’s eller någon annan hamburgerkedjas kycklingbitar. Så har vi hört alla skrönor(?) om vad dessa innehåller..

Nåja, nu är det vegetariska nuggets som gäller. Hemma i alla fall.
Med nudlar och sweet chilisås – middag på mindre än en kvart.

Sesam_Nuggets

För att inte dra ut på det hela så önska jag att hamburgerierna skulle ha dessa som vegetariskt alternativ. Sesam Nuggets är helt enkelt jättegoda och med mycket bättre i konsistens än det så kallade originalet. 
En förpackning med 17-18 st kostar ca 35 kr. Hälsans Kök finns bland annat på Coop Forum. Köpa igen? Absolut!

ChokladpuddingFörrätten var snabb och nu till efterrätten som var ännu snabbare.. Chokladpudding. Riv av locket och ät. Prisvärt? Nja, kanske om man måste äta mjölkfritt och absolut måste stilla sig med snabbt och chokladigt. 3% kakao och 1,1% mörk choklad. Se upp med E 407 om du inte tål det.
Köpa igen? Nä.

4 kommentarer:

Lena sa...

Spännande!
Vad är det i mer än sesam?

Anonym sa...

Lena:
Ingredienser: Rehydrerat sojaprotein (35 %), rehydrerat vete-/hveteprotein (15 %), ströbröd (med vete/hvete och sesam), vatten, vegetabilisk olja, lök, äggvite-/eggehvitepulver, vetemjöl/hvetemel, jäst, salt (1,5%), lökpulver, maltodextrin, stärkelse/stivelse, proteinhydrolysat (vete/hvete), vitlökspulver, kryddor, stabiliseringsmedel (natriumalginat, E466), druvsocker, mineralämne järn, vitamin B12.

Lena sa...

Tack så väldigt mycket! Och Hm! Vågar man prova? Har ni en vegetarian i er familj eller äter ni sånt ändå?
Min dotter var vegetarian i tonåren, som alla tonåringar ska va ett tag, men då fanns inte denna rätt. Och du säger att det är gott? Får nog köpa och provsmaka för det är kul med variation.

Anonym sa...

Vi är vego wanna bees - meatless monday går ibland hela veckan ;)

Ja, prova vid tillfälle nästan säker på att våra smaklökar är lika skapta med tanke på hur lika vi tänker annars just runt maten :)