lördag 27 februari 2010

Lördagsgodis – varning köp ej! Ett riktigt bottennapp!

Veckans sämsta produkt som är en solklar blåsning för både föräldrar och barn.

Lördagsgodis_Konfekta Förpackningen innehåller tre chokladägg à 20 g inklusive det godis som finns inuti äggen. Nja, godis, varje ägg innehåller två fruktkolor som är så torra och hårda..

Konfekta ‘Äntligen Lördag’ kostar ca 20 kr, dvs över 300 kr/kg!! Jämför detta med lösviktsgodis som bara kostar 40-70 kr/kg på vaniga affären..

Hade jag en röd soptunna som Sverker skulle locket slagit igen riktigt hårt nu!      

5 kommentarer:

Monica sa...

Som alltid så ljuger förpackningen! Jag vill tillägga att förpackningen visar att den innehåller små ägg typ gelé. Jag som mamma tänker oj vad bra med godis i stället för en leksak i smådelar som bara går sönder innan man ens hinner leka med den. Men ägget innehåller som sagt 2 fruktkolor som var för hårda för små barntänder. Tummen ner för den. Tack men nej tack igen.

Kim M Kimselius sa...

Mycket intressant att läsa. Tack för att du berättar sådant här!

VimleAnna sa...

Skönt att få bevisat att jag ska fortsätta att hålla mig till lösviktsgodiset :)

Anne sa...

Men vari består "lurningen?" Det står ju på förpackningen vad det väger, och priset framgår väl också? Däremot förstår jag besvikelsen om det var kola istället för gelégodis, men att kalla det en solklar blåsning tycker jag är att ta i...

Anonym sa...

Anne: Den solklara blåsningen är både kilopriset och avsaknaden av kvalitet. Kanske skulle jag skrivit ocker istället/också.

För 20 kr får man upp till 500 g vanligt lösviktsgodis ur Konfektas sortiment ( http://www.konfekta.se/1/sv/visa-varumaerke/visa-varumaerke.php?group=prod_prod_grp-s1/20 ) så det råder inget tvivel om att grossisten vet med sig att chokladäggsplagiatet har en galen prissättning jämfört med det övriga sortimentet.

Du har helt rätt i att produktens vikt och pris är tydligt.