lördag 27 februari 2010

Matbluffen: Sockerfällorna som lurar hjärnan så vi äter mer

Det här är intressant, glukos och fruktos under luppen - läs mer här på Matbluffen: Sockerfällorna som lurar hjärnan så vi äter mer

Tänk så här, för en tid sedan jagade vi AZO färger i livsmedel och alla dessa smakförstärkare som vi känner igen som glutamat. Det är inte bara jag som ser kopplingen här hoppas jag..

Nä, nu går jag och kokar kaffe, vem vet imorgon kanske koffein är hot topic?

2 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej och tack för din fina kommentar hos mig. Ser att du gillar naturligt god mat också ;)

Intressant länk om sockret, har läst en hel del om fruktosets skadliga inverkan senaste veckorna. Bra att det kommit en debatt om det.

Lena sa...

Förbluffande nog, jag är ju av den kvinnliga delen av befolkningen och borde vara chokladoman, så är jag inte mycket för sött. Äter inte gärna (är aldrig sugen på) godis, kaffebröd, glass eller efterrätter. Om du däremot ger mig en påse salta varor, typ snacks, så äter jag tills det är slut och nästan slickar insidan av förpackningen. Det är nog lika illa vilket som. Men det är intressant vad som sägs i ämnet! Beroende! Kaffe ligger väl och nafsar i samma division? Jag försöker hålla mina laster konstanta! Jag underhåller dem så de inte blir ledsna!