fredag 12 februari 2010

Mer godis: Oliver – vad tycker du?

Alternativt godis eller vuxengodis snarare? Själv minns jag från barnsben att just gröna oliver med den där lilla röda paprikabiten som gissningsvis pillats in med fingrarna av någon med bra tålamod.. Jo, jag gillade oliver redan då, sådär 5-6 år gammal.

Vi skandinaver äter för lite oliver är jag övertygad om. I länderna runt medelhavet går det att köpa oliver i lösvikt på minsta liten kiosk – lägg till där ett nybakt bröd och en flaska vatten så är strandmaten klar.

Hur är det med dina olivvanor? Går det i perioder och nästan blir bortglömt där emellan? Vilka oliver gillar du bäst? Gröna, svarta eller de där stora nästan röda? Med kärna på pizzan och utan som tilltugg?

--

Nu smakar vi oliver från Zeta! Listan uppdateras vart efter.

Gröna oliver med ansjovis - den här burken gick åt som godis och de 8-10 sista delades och hamnade på en hempizza. Precis lagom salta utan att vara för fiskiga som naturell och på pizzan hade det behövts mer!

Gröna oliver med chili - mindre salta än ansjovis varianten (inte så konstigt) och med en bekväm chilihetta på slutet. Det här är oliverna som är det perfekta komplementet till ölkorv, ostkuber och annan oöm plockmat.

Det som har slagit mig redan efter två burkar är att oliverna är hela och snygga, har fin konsistens och kommer i rätt små burkar - och i detta fall är små burkar något bra! Oliverna är relativt små, som burkoliver ofta är.. Undra var alla stora oliver tar vägen egentligen? ;)   

Stay tuned, mer oliver kommer!

3 kommentarer:

Kryddburken sa...

Är verkligen inget fan alls av oliver i någon form. Men jag hade önskat att jag tyckte de va gott. Likaså räkor och kräftstjärtar,o andra skaldjur! Jag jobbar på de, men de går trögt! ;-) Trevlig helg på er!! KRAM!!

Lena sa...

Coop har riktigt bra gröna med pimento som blivit "bäst i test" och som framför allt är passande i Dry Martini!

Annars är min favorit Fontana:s Kalamata Minioliver med kärnor när det gäller svarta, som jag alltid har en burk av på hyllan.

När det gäller gröna utan pimento (när man har dem som plock) så är faktiskt ICA:s egna "Grekiska med kärnor" väldigt goda!

Så nu vet du det också om mig :) Snart vet du allt :)

Kari Receptomaten sa...

Gissa om det är gott med oliver efter att ha snaskat Polly och bröllopschoklad? ;) #matnytt