onsdag 17 februari 2010

Quorn Stroganoff till middag

Hyfsat snabb middag en vanlig vardag med lite extra hetta. En vegetarisk stroganoff kanske får några av er att höja på ögonbrynen?

Utan creme fraiche

Quorn steak strips här tillsammans med lök och en rejäl klick paprikapuré, sekunderna innan vanlig crème fraiche rörs ner.

Quorn Stroganoff med creme fraiche

Till 3-4 portioner behöver du:

300 g Quorn steak strips
1 st gul lök i grova månar
2 dl riktig crème fraiche
1-2 msk het paprikapasta eller puré
Rapsolja till stekningen
Salt och peppar
Något litet grönt att dekorera med

Gör så här:

Mjuka löken och ta ur den pannan, fräs Quorn tills det blir gyllenbrunt, klicka i paprikapasta/puré låt fräsa en minut. Lägg tillbaka löken och rör i crème fraiche och låt bli riktigt varmt. Servera med vanligt ris och det där lilla gröna.
Busenkelt och jättegott!

2 kommentarer:

Kryddburken sa...

Det där ser inte alls tokigt ut! Snygga bilder! :) Nä, jag tycker visst man kan laborera lite mer med just stroganoff, och om man ser på Jamie Oliver & Melker Andersson så har dom ju sina varianter på stroganoff och det tycker jag är lite tufft, ska faktiskt prova ett av dom i dagarna har jag tänkt. Fler varianter & nytänk så är stroganoffen på framfart igen! De gillar vi!

Lena sa...

Absolut låter det gott! Har också ett bra recept men när min son plussade på lite Tabasco blev det perfekt! Fast jag är ju Quorn-vägrare förstås ;)
Kör Enebackens Falu