torsdag 11 mars 2010

Bonusmat blir middag - Frittata

Det händer inte särskilt ofta att man får chansen att laga en frittata på matrester eller bonusmat som är ett så mycket bättre ord.

Den här gången fanns det heta korvar och potatis redan klart att tärna och fräsa tillsammans med en stor hackad lök. En skvätt färdigkokt ris, överbliven aubergine och säkert något annat fick gå med. Man tar vad man har helt enkelt. Fräs upp och krydda.

Bästa bonusmaten?

Nu kommer gjutjärnspannan fram och oljas med olivolja - potatis, korvar och allt annat snask fördelas jämt. Fyra ägg och en deciliter mjölk rörs ihop hastigt, lite salt och ett par nypor torkade och smulade trattkantareller i äggröran.
Häll över äggröran i panna och låt gå ett par minuter under lock. Skjutsa nu in hela härligheten i ugnen på 175°C tills frittatan fått fin färg, ca 25 minuter.

Vänd upp på en tallrik och ännu en gång så att den fina sidan blir uppåt, servera sedan i tårbitar med något fräscht och grönt till. 

Bästa bonusmaten på länge! Barnen döpte frittatan till mattårta :)

1 kommentar:

sanna sa...

detta är utan tvekan en av mina stora favoriter, även jag hade ett recept denna veckan med just frittata... problemet för mig är bara att jag helt enkelt inte har en gjutjärnspanna :(.... måste måste måste skaffa en!! trevlig helg!