tisdag 2 mars 2010

Bulgur, korn och quinoa – triss i ris

Jag tycker att vanligt ris är tråkigt och gör i princip vad som helst för att slippa det. Coop har en mix som heter vildris som fungerar bra om man vill piffa till det lite extra.
Nu finns också tre nyheter på butikshyllan – kanonkul tycker jag!

Druvan

Ris & Quinoa, Ris & Korn och Ris & Bulgur är först ut på plan (skriver så bara för att jag vill att det ska komma fler blandningar) och varje paket innehåller 800 gram.
Korn/ris och bulgur/ris är i 50/50% blandning och quinoa/ris 10/90%.

Jag hoppas att med dessa produkter få familjens småtjejer att smaka på något nytt utan att det märks, ris gillar dem redan så något hinder borde inte finnas.
Bulgurblandningen är redan min favorit, matig och med bra smak. Quinoa är gott men ett litet frågetecken är den blygsamma 10% – där vill jag ha mer quinoa i blandningen!
Ris & korn är ännu oöppnad och där kommer rapport snart.

Tack Druvan för att ni gjort riset både godare och roligare för mig och många andra!

2 kommentarer:

Sanna sa...

Trots att jag ju inte äter ris så har jag fyra tonåringar i huset som älskar detta. Så nu får jag absolut ge mig iväg och införskaffa de här nya varianterna och se vad gänget gillar detta :)

Anonym sa...

Jag gillade inte heller ris innan jag upptäckte riktigt basmatiris och lärde mig krydda det.

God idé att blanda ris och bulgur. Undrar om femåringen avslöjar en sådan blandning eller om hennes radar genast sorterar ut bulgurn (som är äcklig) från riset (som hon äter).