tisdag 16 mars 2010

Morotskaka – tidlös klassiker

Här kommer en kaka i min smak, morotskaka som passar till påsk och resten av året!
Du behöver detta till ca 12 bitar:
300 g morötterMorotskaka till påsk
3 1/2 dl Dansukker Rörsocker Flor
5 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 rågad tsk bakpulver
100 g malda hasselnötter
100 g hackad mandel
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl apelsinmarmelad
Till toppingen:
200 g Philadelphia cheese naturell light
1 obesprutad citron
1 dl Dansukker Florsocker
100 g kokosflingor
grön hushållsfärg
ett par droppar vatten
(marsipangodis)
Gör så här:
Skala och riv morötterna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och florsockret till fast skum. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, nötter och mandel och vänd ner i äggvitesmeten. Tillsätt gulorna, matfettet och marmeladen och rör tills det är blandat. Blanda i morötterna. Häll upp i smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-60 minuter.
Låt kakan svalna på galler. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda skalet med osten och florsockret och bred över kakan. Lägg kokosflingorna i en skål. Blanda hushållsfärg med lite vatten och häll i skålen med kokos. Rör om noga så kokosen blir grön. Häll kokosen ovanpå ostkrämen. Garnera med marsipangodis.
Om nu någon mot förmodan missat – receptet kommer från Dansukker :)

3 kommentarer:

Johnny sa...

Dansukker, inte Dan Sukker.

receptomaten sa...

Tack Johnny, fixat!

Lena sa...

Gott gott i gott gott!