onsdag 3 mars 2010

Panna på Boerwors – korven från Sydafrika

Spännande – korvnytt med svårt namn Boerwors, smaka på den!

Fonetiskt: [bor-ruh-vors] Boerwors kommer från Sydafrika med paprika, koriander, muskot, nejlika, vinäger och cayennepeppar som medspelare i smaklaget.

Boerwors på gång! Grillpanna & gott om tid är A & O med korv. Tiden att laga en Boerworspanna från början till servering är en halvlek. Under tiden gör man allt annat som hör till.

Boerworspanna - gott!

Förvärmda gjutjärnspannor fylls på med bulgur/risblandning, lättfräst purjo och snackpaprika. Korven delas på längden och toppas med het hemlagad tomatsås. Skjutsa in pannorna i ugnen ca 10 minuter. En kvist grönt nu och servera hela pannan med ett glas gott.

Boerwors är med sin något udda kryddning (bl.a. vinäger, muskot, nejlika) inte alls svår utan en okomplicerad mittfältare som gör sitt jobb riktigt väl.

Sammanfattning: Tummen upp! Med den lite hetare tomatsåsen blev korven precis rätt. Helt klart en korv som får följa med i picknickkorgen i sommar. 
Om jag gör en kvalificerad gissning om familjens mest kinkiga testare så tror jag att Boerwors skulle fungera där med!

--

Boerwors uttalas [bor-ruh-vors] och innehåller svenskt gris- och nötkött. Kötthalten är 73 %. Fetthalten 23 %. Den är producerad enligt SÄRNÄR, vilket innebär att den är helt fri från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein. Stoppad i naturskinn. 
En förpackning à 300 gram kostar ca 23kr.

4 kommentarer:

Lena sa...

Det låter som en BRA korv! Vart köper du den?

(smaskigt verkar receptet och läggs i minnesbanken)

Anonym sa...

Finns / ska finnas där du köper korv i vanliga fall.
Dock är Boerwors "limited edition" under fotbolls-VM 2010.

Anonym sa...

Ser inte alls ut some riktigt boerewors från Sydafrika!!!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Den korven tycker jag låter riktigt god. Kul med nya korvsmaker, är en korvälskare, särskilt när de har så mycket köttinnehåll. Trevlig helg./ Birgitta