fredag 9 april 2010

30 MILE - vit nykomling på Systembolaget

Som motsats till alla vinkännare och förståsigpåare gör jag som 90% av svenska folket - håller mig till folkviner i högst rimliga prisklasser. Nu handlar det om en bag-in-box som såg dagens ljus precis till påskhelgen. 

30Mile30 MILE kommer från Australien och bygger på en inte så vanlig blandning av druvor, semillon 65%, chardonnay 20% och muscat 15%. 

30 MILE är fruktigt och fräscht och bjuder på lite mer lång smak, färg och doft berättar om äpple och kanske citrus. Vinet är torrt till halvtorrt och förmodligen pricken över i:et tillsammans med en klassiker som räkor, nybakat bröd och enklare ostar.

Sammanfattning 30 MILE: 3 liter, 189:-, nr 6292, passar bra som sällskapsdryck, till fisk och skaldjur.
Betyg: Fyra starka smakjägare av fem möjliga. Köpa igen? Ja!    

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul druvblandning! Låter inte så tokigt på din beskrivning. Finns det på flaska? ;)

Anonym sa...

Anders: Nope, inte just nu vad jag förstår.

Anonym sa...

Synd. Big-Pak är inte min grej. ;)

Lindskan sa...

låter gott och utelämnadet av päron verkar som även jag kan smutta i mig en 3;a

Lena sa...

Måste prova! Tack för tips!

Unknown sa...

Snygg blogg och tack för att du tittade in till min