fredag 30 april 2010

Fredagsgott - bakade potatishalvor, snabbt och riktigt läckert!

Jag hade lovat biff, pommes & bearnaisesås till middag och det blev bakade potatishalvor, grillspett och bearnaisesås, nästan lika! 
Såsen var en variant som bara skulle värmas och njutas. Vi värmde och njöt inte, Lohmanders hette den så ni vet att undvika. 

Bakade potatishalvor - klassiker i ny tappning

Bakad potatis är rätt ute misstänker jag, det tar jättelång tid att göra och tar en evighet att svalna innan man kan äta, ni känner igen allt det där tror jag.
Nu är jag inne i en iPinium-period och håller på att testa och lära mig produkten och potatis är mig en älskad knöl, så sambandet var givet!

Bakpotatisar, stora som byggarbetarknytnävar(?) delas en gång på längden och penslas med ytterst lite rapsolja och får gå på den randiga sidan av plattan i precis 35 minuter. Potatisen får vila under tiden grillspetten går klart.

Resultatet blev lika gott som vackert, våran gäst åt mest potatis av alla och tog en extra snabbt när jag dukade undan.. Bra betyg och mycket lyckat!
Den bakade potatisen är återuppstånden! I alla fall hos oss :)

5 kommentarer:

Lena sa...

Det ser ju kanon ut! Men fastnar inte brödet i räfflorna när du bakar?
Ganska mycket pengar men det är det säkert värt!

Kari Receptomaten sa...

Brödet bakar man på den släta baksidan :)
Fast nu fick jag ju en idé om randigt bröd! Måste provas :)

Kryddburken sa...

Lohmanders bea som är sååå god kall! Den ska inte värmas! Det är min favorit bland alla kalla köpe-varianter!

Kari Receptomaten sa...

Aha, det är så man ska göra, njut den kall... Tack Linda!

Kari Receptomaten sa...

Nu finns här ett namn! Birchnerpotatis heter det visst, detta berättar en dam i Norrland :)