onsdag 14 april 2010

Och där sa Saltå Kvarn: Där med pasta!

Saltå Kvarn pressenterar goda nyheter:

Saltå-Kvarn-Nyheter

“De fyra nya ekologiska pastasorterna är vita Fusilli, Penne, Chifferi (små makaroner) och Lasagne. Pastan är gjord av lokalt odlad ekologisk durumvete, som innehåller mycket protein och gluten, vilket ger en pasta med spänst och bra tuggmotstånd. I Saltå Kvarns pasta används främst durumvete av sorten Kronos som har extra mycket av protein och gluten. Det mjöl som används är också alltid nymalet.

En annan kvalitetshöjande detalj i den traditionella pastatillverkningen är att den färdigformade pastan får torka långsamt i låg temperatur. Det ger en hållfast och smakrik pasta som också behåller den vackra gula färgen från durumvetet. Saltå Kvarns pasta torkas i 40-55 grader, vilket tar 9-24 timmar beroende på pastasort. I mindre traditionell pastatillverkning är det inte ovanligt med temperaturer på 70-100 grader.”

6 kommentarer:

Åsa sa...

Hejsan. Tänkte tipsa om ett gott norrländskt recept som finns på min blogg. Gott och superenkelt :)

//Åsa (skrotnissan på Twitter)

Anonym sa...

Åsa: Laxen låter fiiin!

Lena sa...

Tänk om min närbutik kunde haft lite mer Saltå!
Deras sortiment i sin helhet skulle uppskattas vilket aldrig kommer att ske! Får börja fråga efter en vara i sänder ;)

Anonym sa...

Saltå Kvarn, Per (tror jag), svarar på min fråga om COOP tar in produkterna:
"Av de nya kommer tre in på COOP - ej lasagne. Sedan tidigare finns gnochi (vit), tricolore och fussili fullkorn. 7 av 11 finns inne."

--

Strålande nyheter!

Kryddburken sa...

Lovely!! De ska hållas utkik efter!! Men Chifferi? Saltå kvarn hallå? Vår svenska leverantör!! Har aldrig hört namnet Chifferi innan?! Räcker det inte med makaroner? Svenska makaroner?!, det kan väl inte bli mer igenkänt bland oss Svensson än så? Undrar också i mitt stilla sinne vilken temperatur på torkning som Zeta & Barilla har på sin pasta som är sååå oemotståndligt god! ;-)

Mikkan sa...

Spännande utveckling, Saltåkvarn bara kör på i rasande tempo!