Nu kokar vi en pastasås med några lyxiga ingredienser från Sicilien!
2 msk olivolja Don Nino
1 st lök
1 st morot
2 dl kycklingbuljong (hemkokt)
1 msk Pesto dell’ Etna
1 burk Mutti tomater
2-3 st vitlöksklyftor
1 tsk socker
3 msk Kapris - Capperi sotto sale
Ett par kvarnvarv svartpeppar
Hacka lök och morot och fräs försiktigt i olivoljan under lock ett par minuter. Häll på kyckling buljong och koka upp. Låt puttra till buljongen reducerat helt. Rör i riven vitlök, pesto och låt pannan bli riktigt varm innan du häller i tomaterna och låt koka upp. Sänk värmen och koka pasta under tiden.
Tillsätt nästan all kapris och sockret, rör om och smaka av med salt, socker och svartpeppar.
Värm djupa tallrikar, lägg i pasta och ringla på lite olivolja, ett lager riven ost, tomatsås, extra kapris, lite mer ost och ett par varv svartpeppar. Servera omedelbart!
4 kommentarer:
Mm det lät riktigt gott. Jag är lite förtjust i pest :)
Avis på dig, lät så gott! Och saltad Kapris! Prova att fritera dem!
Fritera... Det måste jag göra :D
Tusen tack för tipset, tunga hänger redan utanför ska du veta!
Idag ska jag beställa saltad kapris från Butik Citronodlingen!
Lycka!
Skicka en kommentar