måndag 12 april 2010

Pastasås med pesto och kapris

Nu kokar vi en pastasås med några lyxiga ingredienser från Sicilien!

2 msk olivolja Don Nino 
1 st lök
1 st morot
2 dl kycklingbuljong (hemkokt) 
1 msk Pesto dell’ Etna
1 burk Mutti tomater
2-3 st vitlöksklyftor 
1 tsk socker
3 msk Kapris - Capperi sotto sale
Ett par kvarnvarv svartpeppar

Hacka lök och morot och fräs försiktigt i olivoljan under lock ett par minuter. Häll på kyckling buljong och koka upp. Låt puttra till buljongen reducerat helt. Rör i riven vitlök, pesto och låt pannan bli riktigt varm innan du häller i tomaterna och låt koka upp. Sänk värmen och koka pasta under tiden.
Tillsätt nästan all kapris och sockret, rör om och smaka av med salt, socker och svartpeppar.

Pastasås med pesto och kaprisVärm djupa tallrikar, lägg i pasta och ringla på lite olivolja, ett lager riven ost, tomatsås, extra kapris, lite mer ost och ett par varv svartpeppar. Servera omedelbart!

4 kommentarer:

SebbeSula.se sa...

Mm det lät riktigt gott. Jag är lite förtjust i pest :)

Lena sa...

Avis på dig, lät så gott! Och saltad Kapris! Prova att fritera dem!

Anonym sa...

Fritera... Det måste jag göra :D
Tusen tack för tipset, tunga hänger redan utanför ska du veta!

Lena sa...

Idag ska jag beställa saltad kapris från Butik Citronodlingen!
Lycka!