måndag 12 april 2010

Platskulor i lättmargarin? Genmodifierad mat i Sverige?! Myter om mat blir fakta nu!

“72 % av befolkningen tror fortfarande att sylttillverkarna drygar ut lingonsylt med äpple. Detta är något som uppmärksammades för länge sedan men stämmer alltså inte längre. 34 % tror på myten om att lättmargarin innehåller plastkulor som mjukgörare.

http://louisekonsumentkoll.se/wp-content/uploads/2010/04/MyterOmMaten.jpg

Vi har identifierat 25 vanligt förekommande myter och fått svar på vad svenskarna egentligen tror. Att det skulle finnas genmodifierade (GMO) i svenska livsmedel tror 90 % på. GMO är tillåtet i Sverige men de stora livsmedelskedjorna har sagt nej till att ha det i sina sortiment, därför kan man enbart hitta det bland enstaka butiker som säljer amerikanska livsmedel.

Det finns inte några belägg för att grönsaker skulle tappa mer av sina vitaminer om de blir uppvärmda i mikrovågsugn, ändå tror 35 % att så är fallet.”

Läs hela rapporten som KfS tagis fram här.

1 kommentar:

Lena sa...

Undrar just vad de drygar ut billig lingonsylt med? Måste läsa på burkarna när jag är i affären! Köper numera bara rårörd äkta.
Ytterst intressant artikel!