tisdag 20 april 2010

Spännande te i koppen som gör gott i kroppen

Som den hopplösa människa jag är på att få till kul rim eller ordvitsar.. Ja, nu över till det roliga och lustfyllda - fyra sorters te med mer smak!

Att spontantesta te är svårt, det blir lätt ett sammelsurium av smaker och te måste få tid på sig att hitta sin plats. Smakleverantören Aromia.se har skickat fyra provpåsar av sina mer populära teer.

Mormors-fruktblandning

Mormors Fruktblandning - frukt-te med bl.a. smultron, hallon, nypon och äpple.
Vilken färg, doft och smak - ett icke te men så mycket mer som het dryck. Kärlek vid första provsmakningen! Med eller utan socker är frågan..  

Viol & Lakrits - vanligt svart te med blå malva, viol och lakrits.
Fantastisk doft, diskret smak. Påminner en en sorts lakritspastiller från barndomen. Tycker du om lakrits blir du inte besviken. Oväntad och spännande - ett samtalsämne vid fikabordet :)    

RooibosBlue Moon - rött te, ett rooibos med bl.a. rabarber, äpple och rosor.
Rooibos är speciellt, perfekt att njuta som det är och lika gott kallt. Rött te är naturligt fritt från koffein och sägs ha många hälsofördelar. Ammande mödrar och rött te skall vara en bra kombination. Teet är finmalet så här krävs särskilt filter som ingår. Jag misstänker att det snart finns ett paketpris på te & filter, är man lite klurig går det att lösa med kaffefilter och kanske en klämma.

Äppelkaka - vanligt svart te med kryddorna från just äppelkaka.
Diskret var ordet, här krävs det lite socker för att lyfta fram teet. Mer smakrapporter kommer.

--   

Läs gärna ett tidigare test om teer - här

1 kommentar:

Mums & Prylar sa...

Det låter spännande! Vi för vår del - Mums & prylar alltså - hyllar alltid Mighty Leafs teer (www.mightyleaf.se) så snart vi har en möjlighet. Här känner vi att vi har en möjlighet: Mighty Leaf! Ekologiska teer, om möjligt fairtrade, i lösvikt eller biologiskt nedbrytbara påsar. Så enormt hög kvalitet och så fantastiskt gott!