fredag 30 april 2010

SVD - “Plåta allt du äter ny nättrend” - japp, visst är det så!

Klicka på artikeln och läs - nu finns matnördarna snart i varje kök!

SvD

Att maten kallnar under fotot är en bonus, den sk “fototallriken” är eftertraktad hos barnen! Nytta & nöje, mat & foto!

9 kommentarer:

Mikkan sa...

Gött upplockat, jag hade lätt missat en sån här kul artikel annars! :)

reversibel sa...

Låter lite som det viset jag behandlar mina funderingar på min blogg. Hitta någon bild och några ord som passar för att minnas dem.

Jag är med andra ord djupare än ni foodies! Eller kanske inte haha.

Åsa sa...

Underbar artikel! Måste också blogga om den :-) Tänker förstås att de kanske syftar till de som typ plåtar ALLT de äter och gör flera "matposter" varje dag och mindre recept och sånt. Men fruktansvärt kul ändå. Jag som bloggat i 3 år känner mig som en nykomling juh! Träffar dock många som inte har ngn aning om att det finns matbloggar men själva läster typ modebloggar varje dag :/

Kari Receptomaten sa...

Om jag är en foodie, vilken jag är - vad är du då? En thinkie? :)

Kari Receptomaten sa...

Plåta ALLT kanske skulle vara ett sätt att få vettigare mat på tallriken för annars blir det ju pinsamt...? Fast då behöver man ett annat ställe att "dumpa" mängderna av bilder rätt ut utan redigering alls. En sport i sig kanske ;)

Lena sa...

Visst är det så att när man matbloggar så bränns maten innan man hinner få en bra bild i grytan/stekpannan och sedan hinner den ändå kallna på tallriken innan man tagit fem bilder från olika vinklar! Hihi!
Vad gör man inte för konsten?

Lena sa...

Jag tycker dock att det är en kul grej. Såg en blogg för flera år sedan där killen fotade sin mat varje dag. Det roliga var att bloggen blev så enahanda för han varierade inte kosten särskilt. Åt samma gröt varje morgon.

Åsa sa...

Heheh, "vettigare mat på tallriken" - det är nog en stor miss dessa "varjedagfotare" gjort - big time! Men det vet ju både du och jag att mat faktiskt kan smaka bra utan att vara särskilt fotogenique ;-)

Kari Receptomaten sa...

Så sant! Tex röda linser :)