fredag 7 maj 2010

Avokadoolja är guds gåva till smaklökarna - en fantastisk smaksättare!

Den kostar en slant. Så, nu är det sagt och vi ägnar oss åt de roliga istället.Olivado-Avokadoolja

Olivados kallpressade avokadoolja är min första kontakt med en avokadoolja, jag hade faktiskt inte hört talas om det innan alls. Nu är jag inne på flaska två och har ännu inte använt oljan till något mer än som smaksättare. Nä, jag har inte missbrukat oljan till allt men nästan… ;)

Avokadoolja är i motsats till olivolja mycket värmetålig och passar därför kanske extra bra till rådande grillsäsong och heta stekpannor, oljan har en snäll smakprofil och passar till mycket för att inte säga det mesta.
Fast nu hade ju jag inte provat oljan mer än som smakkamrat till grönt, potatis, kött och pasta. Det mesta av oljan har gått åt till nybakat bröd som “dipp” med en aning flingsalt.

Avokadooljan är enormt len, djupt gröngul och har en smak som är helt fantastisk. Det är massor med sköna kalorier i flaskan, det går det åt 20 avokados till 250ml olja!

Fem smakjägare av fem möjliga i betyg och alla i juryn är eniga!

5 kommentarer:

andysp sa...

Spännande, måste helt klart testas vid tillfälle!

Alma_Mater sa...

Hur stor slant?

Kari Receptomaten sa...

Runt 75-80:-. Såg också en onlinebutik som tog 140:-... Men det låter galet fel..

/Görel sa...

Var du köpte du den?

Kari Receptomaten sa...

Mitt smakprov kom i brevlådan och nu finns Olivado på både Coop & Ica nu enligt uppgift :)