tisdag 4 maj 2010

Dr Pepper - älskad och missförstådd

Att det finns folk som inte gillar Dr Pepper är helt okej och det här inlägget handlar inte om att provocera eller försöka övertyga någon om dryckens fantastiska smak ;) Och nej, man kan inte jämföra Dr Pepper med Coca Cola, det är två helt olika drycker!

Bakgrunden till mitt intresse för Dr Pepper började redan som liten, burken på Ica hade samma pris som all annan läsk, skillnaden var att Dr Pepper hade en något högre burk. Minns jag inte helt fel var det 34 eller 35cl - på ren svenska mer läsk för pengarna jämfört med de vanliga burkarna på 33cl..
Det skulle kunna varit så att jag aldrig hade lärt mig eller ens tittat åt Dr Pepper om det inte var för dessa burkar. Vems påhitt det var vet jag inte men den som skapade den udda bruken med lite lite extra i gjorde det helt rätt. Jag fastnade bums.
Idag finns läskedrycken nästan överallt och t.o.m. på 1,5L pet-flaska.. *yay!*

Dr Pepper

Saxat från Spendrups: Det avancerade receptet på Dr Pepper togs fram 1885 av en tysk apotekare vid namn Charles Alderton då han arbetade på ett apotek i Texas. Det sägs att han ville få till en smak som liknade den doft som fanns i apoteket. Drycken blev snabbt en succé och framgångssagan har sedan dess bara fortsatt. 
Med sina 23 olika smakingredienser går Dr Peppers karaktär inte att beskriva med ord - den måste smakas!

Vad gillar du Dr Pepper? Har du ett minne från första gången du smakade? Berätta!

5 kommentarer:

Åsa sa...

Det var verkligen en oväntad smak när man drack den första gången. Jag gillade den verkligen inte, och har inte lärt mig att göra det heller. Det verkar som att folk antingen älskar eller hatar den, har iaf aldrig hört nån som tyckt mittimellan. Samma med Coca Cola vanilj, yack. :P
//skrotnissan på twitter

Monica sa...

Nej du, den gubben går inte. Det är helt okej om du gillar den men jag har haft svårt för den hela mitt liv. Kanske just för att den har en doft av sjukhus/apotek. Med andra ord så lyckades Charles med sin uppfinning :)

Så till er andra, den går inte att jämföra med Coca-Cola, fast den ser likadan ut.

Mia* sa...

Min första kontakt med Dr Pepper kom i mycket tidiga tonår. Kanske var jag inte ens fyllda tretton? Eftersom tjejerna i The Runaways (som var mina då största idoler) drack Dr Pepper så måste ju jag också. Prova i alla fall. Men nej, jag tyckte inte om smaken. Antar att man var för programmerad av Portello, Pomma, Champis, Hallonsoda och... ja, vad de nu hette, alla läsksorterna man drack då. Idag tycker jag att Dr Pepper är god. Den är annorlunda och speciell, har karaktär. Ska jag alls dricka läsk ligger den nära till hands. :)

reversibel sa...

Den smakar sockrad medicin, fungerar inte. På samma sätt som jag inte klarar Jägermeister för det smakar hostmedicin jag drack när jag var liten.

Kan det vara så att alla som exponerats för sjukhusvärlden mer än vanligt som barn inte klarar Dr Pepper?

Magnus E sa...

Antingen älskar man den eller så hatar man den. Det är inte ofta man stöter på folk som tycker den bara "går ner" eller "är väl ok ibland". I love it, kan jag säga. Jag dricker sällan läsk men intill Jolt Cola (datornörden i mig) mina förstaval ifall man nu köper läsk.