måndag 31 maj 2010

Säg efter mig: “Fiskpinnar är gott!” Två tips här på bra pinnar ute i affärerna. Så ett matnördigt avslut på det hela!

Barnfamiljer och fiskpinnar är som ett givet val. Många tycker tyvärr att fiskpinnar är otjänligt eller något annat nedvärderande och det kan vara så - men som alltid, man får det man betalar för. Här kommer två paket fiskpinnar som vi gillar.

Findus Pinklax Pinklaxpinnar ser ut som vanliga fast med ett lätt rosa kött. Här krävdes det noll i övertalning, slurp och det var slut. Detaljerna om innehållet finns här. Hemlagat potatismos, lite majonnäs och citron är allt som behövs till. En annan variant är att servera pinnarna i korvbröd med en sträng av en god sås.

Findus CrispiesCrispies är väl egentligen inga fiskpinnar utan mer som bitar av fiskfilé (alaska pollock) med grov panering. Detaljerna finns här. Bitarna är så pass rejäla att de skulle fungera som fiskburgare mellan bröd och annat gott. Kokt potatis och hemlagad fisksås åt vi till.

Som fiskpinnar sett är dessa helt klart värda fem smakjägare av fem möjliga, betyget gäller båda sorterna.

Ett litet tips, blir det mot förmodan fiskpinnar över - försök inte värma dessa utan ät fiskpinnarna kalla på en smörgås med lite svartpeppar och salt.. Tokgott om ni frågar mig!

4 kommentarer:

Patrick Strandberg sa...

Får testa Pinklax'en imorrn då man ska till Maxi och storhandla =)Tack för tipset

Sanna Ohlander sa...

Pinklaxen gick hem här hos oss. Dock tyckte barnen att det kunde smakat mer lax :) Tyvärr är deras favorit annars crispies och jag tycker där är för mycket "deg" kring fisken...

Kari Receptomaten sa...

Berätta gärna vad du tyckte :)

Alma Mater sa...

Fiskpinnar i frysen var ett måste när ungarna var små och det var full rulle med alla idrotter de skulle på! Då blev det hemgjorda bara när det fanns tid! Laxpinnar låter intressant! Kul att det numera finns flera alternativ.