måndag 10 maj 2010

Snabbmaten från Ridderheims - handrullade köttbullar & äkta prinskorv

Ridderheims rullar numera köttbullar i Skåne och stoppar prinskorvar i Jokkmokk. Detta landar i köket hos oss smakjägare och middagen är klar på under 20 minuter.

I ärlighetens namn smällde i oss ett litet paket med prinskorvar då vi var stuphungriga innan vi började laga mat. Undertecknad gillar inte prinskorv när den är stekt så det blev naturella rätt in i munnen.

Prinskorv RidderheimsRiktigt bra korvar! Lite rökiga, bra sälta och med ett perfekt skinn! Bland ingredienserna finns entrecote.. Här har Jokkmokks Korv AB lyckats riktigt bra och dessa förtjänar utan tvekan fem smakjägare av fem möjliga!

Köttbullar RidderheimsDet är bara åtta köttbullar i paketet men det väger nästan 400 g, på ren svenska är det bautastora köttbullar! Och visst ser det hemlagat ut, ojämna former, stekta mer på en sida och rätt kompakta. Vi delar på en köttbulle och smakar den kall - så nära hemlagat som man bara kan komma. Tre av fem smakjägare i betyg.

Lady-LufsenDet blir en modern Disneytallrik till middag, spaghetti, stekt annans, köttbullar (ni ser storleken!) och en lite uppsötad medelhavssalsa som sås :)
GoGreen Mediterranean Salsa innehåller tomat, kikärtor, morot, lök, röda linser, vitlök, tomatpuré och olja. Bland kryddorna hittar vi chili, basilika, rosmarin, salt och socker.  Salsa GoGreen

Proppmätta och rätt törstiga nu en stund senare konstaterar vi att det är meatless monday… Jaja, det får bli en annan dag ;)

1 kommentar:

Alma_Mater sa...

Bara 3 av 5 när det är så nära hemlagat? Vad fattades köttisarna?