söndag 27 juni 2010

Amerikansk fisk - lika enkelt som ett, två, tre! Recept som bidrag till jubileumstävlingen #Fototriss nr. 100

Recept o Maten bjuder: Amerikansk fisk till jubileumstävlingen av det 100:de Fototriss! Receptet är från när jag var liten och det smakar lika ljuvligt än idag som vuxen - en fiskrätt alla älskar!
Torsk, salt, peppar, avokadoolja 800 g djupfryst fisk, salt, peppar och några stänk olja.
Tomater, lök, vitlök, olja, salt, peppar, persilja Koka din bästa tomatsås. Häll i lika mycket grädde. Smaka av.
Häll över fisken och baka den i ugn, ca 25-30 minuter.
Morot, gurka, ärtskott Servera med enkla grönsaker och färsk potatis. Njut.


41 kommentarer:

Jack sa...

Kul tolkning, ska absolut prova dena rätt!

Carina@PocoLocoCreativo sa...

Jamen hur läckert som helst! Bravo!

Misswhatsit sa...

Det ser riktigt gott ut. Jag måste prova receptet och följa steg ett till tre.:)
Tack för middagstipset.
Ha en fortsatt bra helg!

Jane sa...

Det där såg smaskigt ut och enkelt :) Måste prövas!

foto CHIP - Birgitta sa...

Det ser gott ut :)
http://foto.rudenius.se/post/2010/06/27/Fototriss-100.aspx

Solvarma Irene sa...

Hej!

Ser enkel ut att göra, bra tolkat.

Må gott, önskar Irene

Kerstinfoto sa...

Vilken rolig och annorlunda tolkning. Det ser gott ut så det här får jag pröva nån dag. :)
Ha en fin söndag.

Maria G sa...

Mmmm, så gott det ser ut! Jag tycker om fisk så detta ska jag prova att tillaga.
Ha en fin söndag!

Tant Otto sa...

Dagens smaskigaste triss...bra tolkning!!

Shannara sa...

Ser smaskigt ut måste jag få lov att säga! =)

Anni sa...

Gillar fisk! Den där grädden är viktig för smaken - annars blir det lite pizzakänsla, eller hur? Bra tematolkning!

Isklockan61 sa...

Det där ser ju verkligen gott ut. Måste nästan testas. Fint fotade! Lena/isis

Mia sa...

Åh vilken härlig tolkning.

Camilla-Bilder Av Livets Lust sa...

Helt klart dagens smarrigaste triss....
Ser riktigt gott ut, kanske dax att ta fram en bit firre....

....nä, Robban klinkade pianot i fartfylld fart under Rhapsody festivalen och det var Charlotte Perrelli som fick stå för de där upphoppen, hur hon nu lyckades med dessa klackar!!!!

Jacob sa...

Ser onekligen gott ut, kul med en lite annorlunda triss

Lena_norgren sa...

Kul tolkning och det ser verkligen gott ut.

Cecilila Artista sa...

Ditt recept är både enkelt och smakar säkert jättegott! Kul triss!

Anne-Lie sa...

Detta tänker jag testa - behöver verkligen fiskrecept! Härligt att få till det i en triss!

Beppan sa...

Det ser verkligen gott ut! Härligt frestande bilder!

Erikasfoton :) sa...

Tack! :)
Vilken påhittig triss! Otroligt unikt, gillars skarpt :)

Hans af Ekenstam sa...

Ett två tre så var det klart, lysande triss hungrig blir man med.

Ma.links sa...

Ser jättegott ut. Fina bilder!
http://malinks.blogg.se/

Pialottan sa...

Ser riktigt gott ut.. härlig mattriss.. ett .. två ... tre:)

T & M Junell sa...

Ser smarrigt ut!

skogsfrua på dal sa...

Frestande läckra bilder och föredömligt enkelt, ska absolut testas!

Ingrid sa...

Vilken trevlig mattriss, perfekt till temat!

Johanna (en liten paus) sa...

Sååå gott det ser ut =) - jättefin triss !

Ylva sa...

Bra triss, bild ett gillar jag mest!

Jah Hollis sa...

Snygg fototriss som man kan ha glädje av i verkliga livet med.

Nina Xi sa...

Åh vad hungrig jag blir av alla dina fina matfoton!

Helena sa...

MMMMmmmmm så gott det ser ut, måste testas! Fin triss!

ALiCE med ICE sa...

Vill tacka så mycket för kommentaren, alltid trevlig när folk gillar ens bilder så tack igen! :) För övrigt - vad roligt med en matblogg, nu blev jag nästan hungrig igen trots att jag nyss ätit.. ;)

Nillasdagar sa...

Kul triss, med recept på köpet.

Charlotta sa...

Enkelt och kaloririkt, måste vara jättegott. :))
Fin idé och presentation i trissen.

@jetuma (Mattias) sa...

Vart ska sleven vara om inte i grytan :) Kul och helrätt tolkning av temat. Att jag dessutom blir jättehungrig är heller inget dåligt betyg. Bra jobbat!

dahlarna.blogg.se sa...

Ser riktigt gott ut & kul tolkning på ett, två, tre :-)! Hoppas att du har det riktigt skönt i sommarvärmen!

Camillaheldius sa...

Tack för din kommentar! Å tack för ett utmärkt recept, får prova det nån dag! Härliga matbilder!

Evakarin76 sa...

Tack för kommentaren.Jag gillar egentligen inte fisk men ditt slutresultat ser så trevligt ut att man nog är beredd att ändra sig. Färgrikt!

Cai sa...

Nice photos for the anniversary of Fototriss!

Check out the photo challenges at www.weekdayphotos.com, its a new week which means new challenges to win and get your photo published on the Weekday Photos!

Good luck in the fototriss competition!

Alma Mater sa...

Och hur gör du DIN bästa tomatsås? Nyfniken! :)

@Spisat sa...

Nyfniken är bra =)
Tomatsås sker alltid på en höft med dessa basingredienser: Gul lök och tomater i lika delar, örter som vitlök, oregano, basilika, socker, svartpeppar och salt. Till det någon syra, vinäger och balsamvinäger.
Det viktigast är gott om tid och ett eller flera glas rött till kocken ;)