Härligt recept på auberginerullader fyllda med köttfärs eller quornfärs kommer här. Klockren maträtt att göra i god tid så smakerna hinner gifta sig ordentligt.
Ingredienser, 4 portioner:
- 3-4 st auberginer
- 300 g köttfärs alt. quornfärs
- 1 st gul lök
- ½ dl olivolja
- 1 st ägg
- 100 g Fontana Feta
- 100 g Fontana Halloumi
- 1 dl ströbröd
- 2 st tomater
- 1½ dl vatten
- Salt och peppar
Salasås:
- 5 st tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- ½ tsk socker
- Salt och peppar
- Färsk persilja, krusig
Gör så här:
Skölj och snoppa auberginerna. Skiva dem på längden och lägg skivorna i saltat vatten i ca 30 minuter. Ta upp ur vattnet och torka av.
Lägg skivorna på ett ugnsgaller och pensla med lite olivolja. Ställ in i ugnen (200 grader) tills auberginen mjuknat.
Hacka och fräs löken och köttfärsen i lite olivolja. Tillsätt hackade tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt stå på svag värme i 30 minuter. Låt kallna.
Vispa upp ägg och riv hälften av feta- och halloumi-osten och häll över i köttfärssåsen. Tillsätt ströbröd. Rör om.
Lägg en klick av köttfärsblandningen ytterst på varje aubergineskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg i en lätt smord ugnsform.
Salsasås:
Fräs finhackad vitlök i olivolja. Tillsätt riven tomat, persilja, salt, peppar, socker och 1-2 dl vatten. Låt koka tills vattnet dunstat av och det är en tjock sås.
Gratinera: (senare på kvällen eller dag två)
Häll över såsen på rullarna och låt stå i ugnen i ca 30 minuter (180-200 grader). Strö över resten av osten när det är fem minuter kvar. Servera med ett par kvistar persilja på toppen.
Recept & bild: Fontana
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar