Den (ännu) hemliga bröllopsmenyn för kronprinsessan Victoria och prins Daniel som stjärnkocken Stefano Catenacci satt samman tillsammans med kronprinsessparet själva ser ut så här:
Bröllopsmiddag Stockholms slott den 19 juni 2010
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås
Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky
Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad
Viner
Champagne Pommery 2000 Grand Cru
Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault
Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot
Château Simon 2007 Sauternes
Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna.
2 kommentarer:
Här åt vi till dessert en njordgubbscheescake på kladdkakbotten, underbart! Ha de gott!
Det var en riktigt pampig brölloppsmeny som bjöds och ett vackert bröllopp.
Du bjuder på många fina recept. (Jag har tittat på inläggen nedan också), så jag tackar för tipsen. :)
Tack för kommentaren hos mig.
Ha en fin söndag!
Skicka en kommentar