tisdag 22 juni 2010

En bok om kött - sommarlektyr i hängmattan. Håkan Fällman - Kött.

Håkan Fällman aka Mr Fällmanskött är inte bara styckmästare, han är författare också. Boken Kött blir min sommarläxa och det är en läxa jag ser fram emot!

Håkan Fällman - KöttVår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I styckmästare Håkan Fällmans bok lär han oss att skilja bra kött från dåligt.
I boken får du tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt.
Här får du också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får du reda på hur man förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.

Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.

1 kommentar:

Alma Mater sa...

Den lät klart intressant, har för lite kött på benen i ämnet! *fniss*
Har ingen bok som handlar om bara kött utan de flesta tar bara upp de som en liten del. Kul!