måndag 7 juni 2010

Falukorv och Grilloumi serverat med färskpotatis och senapssås

En klassisk smakkombination från ostgratinerad falukorv i en helt ny version.

Ingredienser, 4 portioner:Grilloumi Falukorv

  • 200 g Fontana Grilloumi
  • 500 g falukorv
  • 500 g färskpotatis
  • 30 g ärtskott

Senapssås:

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Koka upp mjölk, grädde och senap. Reda av med mjöl utrört i kallt vatten, koka upp och vispa under tiden. Rör i salt och peppar.
Skär Grilloumin i 8 skivor, lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av. Pensla lite olivolja i en stekpanna och värm den. Lägg i osten och stek på båda sidor.
Skär falukorven i skivor och stek skivorna.
Servera falukorven med nykokt färskpotatis, Grilloumi, ärtskott och senapssås.

Recept & bild: Fontana

Inga kommentarer: