lördag 19 juni 2010

Flamskyddsmedel i svensk korv - hur är det då med den finska? Smaktest av #LATMAT med ett par kalla öl!

Nyheterna berättar om flamskyddsmedel i våra vanligaste korvar - läs artikeln här. Att korv kan innehålla mycket dynga förvånar mig inte alls, men här dyker det upp frågetecken och ett ofrivilligt skämt - grillkorv & flamskydd - ja ni kan räkna ut det själv.

Latmat korv och öl

Jag vill gärna tro att Finland har korv som är bättre, om inte annat så är finska charkprodukter flera klick godare. Nu säger inte jag att svensk korv är dålig, tvärt om finns här korvar som är lysande. Som vanligt får man det man betalar för, grillkorvar som kostar 20-40 kr kilot kan inte innehålla särskilt mycket bra ingredienser.

--

Ångkokt lenkimakkara och en kall Karhu sitter som en sportkeps en dag som denna, solen brassar ute och nästan hela Sverige sitter inne och glor på tv och bröllops uppladdningen.
Och jo, korven smakar ljuvligt, måste göra mer på en gång!

I taggen LATMAT finns fler tips som den rätta sommarmaten för den nyfikne.

3 kommentarer:

I H sa...

Jag tycker faktiskt om s.k. "grillkorv"! (Däremot inte pulvermos.) utifrån artikeln verkar det inte som att halterna flamskyddsmedel är alarmerande. Det framgår inte vilken typ av flamskyddsmedel det är fråga om (bromerade?). Vi omges av många kemikalier. Man kunde önska att kunskaperna om spridning och effekter av alla dessa vore större...

Alma Mater sa...

Vad är egentligen lenkimakkara? Och var är den köpt? Jättenyfiken!

Kari Receptomaten sa...

Lenki = länk (tror jag) mao en lååång korv, nu var dessa rätt korta men i Finland där korven är köpt finns länkkorv på metervara i charken :)