torsdag 10 juni 2010

Gästbloggat: Tagliatelle med saffranscrème fraiche och kräftstjärtar. Snabbt, gott & allt i EN kastrull!

Text & bild: Hanna Carlholt - fotograf & illustratör på Vizuella.  

Tagliatelle med saffranscrème fraiche och kräftstjärtar

Jag vet inte vad ni tycker om smaksatt crème fraiche, men för mig är det ett smidigt och snabbt sätt att laga till en rätt som också har en god smak. Den senaste tiden har det poppat upp nya, fräscha smaker med bl a getost, honung och rosmarin och det enda som sätter stop för nya rätter är fantasin. Min favorit som har funnits i hyllan ett tag är saffran och tomat.

Ju äldre jag blir desto tydligare blir det för mig hur mycket jag påverkats av mina föräldrar, inte minst när det gäller matlagning. Pappa både älskar att äta och laga mat från scratch och min mamma är mästare på att slänga ihop vad som finns i kylskåpet till något underbart! En rätt som mamma ”slängde ihop” en kväll för ett par år sedan har blivit en rätt som följt med mig vid många middagar och när man fantasilös ska laga något en vardagskväll. Tagliatelle med saffranscrème fraiche och kräftstjärtar är både snabbt, smidigt, gott och lagom lyxigt att bjuda på.
Förutom den otroligt goda smakkombinationen är det bästa att man endast behöver EN kastrull. Tagliatelle med saffranscrème fraiche och kräftstjärtar

Recept för ca 3 portioner

250 g Tagliatelle
1 burk av Arlas smaksatta crème fraiche Saffran & Tomat
1 burk kräftstjärtar
1 låda körsbärstomater
Lite ruccola
1 msk olja
Salt
Peppar


Gör så  här:

Koka upp pastan i saltat vatten med lite olja. När pastan är klar häller du av vattnet och låter pastan ligga kvar i samma kastrull. Sänk värmen och ställ tillbaka på plattan. Blanda i den smaksatta crème fraichen och rör om. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg i kastrullen. När tomaterna blivit varma häller du i kräftstjärtarna. Rör om tills allt har blandat sig och lägg sedan upp på tallrikar. Garnera med lite ruccola.

6 kommentarer:

Alma Mater sa...

Det där verkar ju vara riktigt läckert även om jag annars föredrar att smaksätta crème fraichen själv. Och spd är aldrig fel!

Kari Receptomaten sa...

Då är vi två som är politiskt aktiva i SPD.. Ropen skalla, SPD åt alla! :D
#val2010

Alma Mater sa...

Jag tror att det var min mamma som värvade mig, någon gång på 70-talet. Det finns även en sidogren - gdsgd - som jag blev medveten om i samma veva! Vi är många anhängare till den även om vi verkar lite i detfördolad.

Kari Receptomaten sa...

Ojoj, behöver få hjälp här.. Vad betyder gdsgd? Gör Det Själv och sen vet jag inte.. Plz, helfe :)

Alma Mater sa...

Går Det Så Går Det ;)

Kari Receptomaten sa...

Tack :) *skrattar*