tisdag 8 juni 2010

Grattis Tommy Myllymäki som går vidare till VM i Lyon i januari 2011!

Saxat ur en pressmeddelande den 8 juni 2010

Sent ikväll (tisdag) fick Tommy Myllymäki beskedet. Tommy Myllymäki blev prisad för bästa fiskrätten och tog i tuffast möjliga konkurrens Sverige till en god femteplats i Bocuse d’Or Europe. Därmed har Sverige och Tommy kvalificerat sig till VM i Lyon i januari 2011. Imorgon kommer Sveriges hopp hem till Sverige för att påbörja arbetet och träningen inför VM.
Tommy Myllymäki tävlade under måndagen och var efter sitt bidrag en av favoriterna. Idag ställdes Tommy därför inför en nervös väntan när förhandstippade favoriter som Norge, Danmark och Frankrike genomförde sina tävlingsbidrag. Klockan 17.00 stod det klart.
Tommy Myllymäki placerade sig på en fin femteplats i EM i Genéve efter att ha komponerat och tillagat mat i absolut toppklass tillsammans med sin commis Johan Salestam och Head Coach Paul Svensson. Femteplatsen innebär att Tommy Myllymäki kvalificerat sig till VM i
Lyon. Vann gjorde våra grannar i Danmark och tvåa kom Norge medan tredje plats gick till Frankrike. Tommy Myllymäki Bocuse
- Idag känns det skönt att veta att vi kvalificerat oss till VM. Det har hela tiden varit det stora målet. Jag hade givetvis hoppats på medalj men är nöjd med vår insats. Det gick bra men jag hade gärna velat få till rätterna ännu lite bättre. Några mindre tidsförskjutningar under tillagningen gjorde att vi blev
stressade mot slutet. Det är sådant man lär sig av och till VM kommer vi att ha haft mer tid för träning. Erfarenheten från EM kommer att
göra gott där, säger en trött och nöjd Tommy Myllymäki. 
Maten presenterades för en jury med bland andra Mathias Dahlgren med restauranger på Grand Hôtel Stockholm och den ende svensk som vunnit Bocuse d’Or.
Såväl kötträtterna som fiskrätterna lagades för 14 personer. Tio portioner presenterades på fat och fyra portioner på tallrik. Råvarorna var hälleflundra och kalv.
- Tommy har gjort en stor insats för svensk gastronomi och nu blir det en mycket spännande och intensiv resa fram till VM i Lyon den 25-26 januari 2011, säger Head Coach Paul Svensson.
- Detta är verkligen en unik tävlingsupplevelse. Antar att det känns lite som för Robin Pressmeddelande den 8 juni 2010
Söderling i Grand Slam – finalen i Paris. Det har varit otroligt kul och intensivt och visst är vi  stolta över vår prestation speciellt priset för bästa fiskrätt, säger Tommy Myllymäki.

1 kommentar:

fanny sa...

sv: Tack så mycket =) Jag gillar att ta lite mer annorlunda bilder istället för att bara ta en bild på en tallrik med mat, även fast jag gjort det också =)