onsdag 23 juni 2010

Grillad gös eller makrill med jordgubbar och basilika

Jakten på recept med jordgubbar i mat fortsätter,  här kommer en riktigt somrig fiskrätt som tilltalar! Naturligtvis blir rätten extra lyxig om du fiskat själv.. Finns det något bättre en trollingrodd en vindstilla stjärnklar natt i skärgården? Gösen är en av de roligaste fiskarna att fiska och den absolut godaste fiskarna på tallriken. Markrill är fina fisken med men den får vi östkustare fiska på affären ;)

Recept för fyra portioner:

2 st gösfiléer med skinn, alt. makrillGös med jordgubbar och basilika
2 dl jordgubbar
1 kruka basilika
salt och peppar
bindgarn
2 röda paprikor
1 knippe salladslök
balsamicosirap
potatis

Gör så här:

Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar. Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop med bindgarn och grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52° C.
Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut. Ringla balsamicosirap över fisken när den är klar och servera med nykokt potatis.

Recept & bild: Svensk Fisk

4 kommentarer:

Saralito sa...

Oh, det här lät ljuvligt. Så otroligt somrigt och fräscht. Gör du någon sås vid sidan av eller räcker det med balsamicon?

Kari Receptomaten sa...

Gissar att en enkel kall sås med matyoggi och nylök skulle räcka fint :) Hoppas på att laga denna under sommaren!

Kryddburken sa...

Åh!! Men hallå, hur gott ser inte det där ut?? Galet ju! Önskar dig & la Familia en supee-midsommar med allt gott därtill!! Stora kramar kommer!! ;-)

Kari Receptomaten sa...

La Familia hälsar och önskar en riktigt god midsommar till er på ön!