torsdag 24 juni 2010

Hemlagad chokladglass med nougat och hallon

Att göra sin egen glass är något av det lyxigaste som finns, resultatet är värt all tid och disk med råge! Det är väldigt enkelt att fastna i glassträsket då smaklökarna blir kräsna och köpeglass av de vanliga sorterna duger sen inte alls.

Chokladglass, 8 portionerHemglass

4 st äggulor
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (valfri smak, jag använder hallon)
50 g mjuk nougat
2 dl mjölk

Gör så här:

Smält nougat och choklad i en skål över vattenbad.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Vispa ihop mjölk, choklad och nougat.
Vänd ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en glassmaskin låt gå till den frusit till en smet eller häll den i portionsskålar och låt de stå i ca 4 timmar. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras. Servera gärna med en krispig kaka.

4 kommentarer:

chili sa...

tittar in o önskar dej en glad midsommar:)

Kari Receptomaten sa...

Glad & bästa midsommar tbx! :))

LissenTo.blogg.se sa...

Åh vad gott det ser ut, mmm!
Ha en härlig måndag. //Lissen

Kari Receptomaten sa...

Gott var det och god måndag & vecka till dig med :)